Nordisk vandreutstilling!

Til tross for mye rapporteringsarbeid i avslutningsfasen av Museene danser Trondheim, fikk prosjektleder tid til et planleggingsmøte rundt en nordisk vandreutstilling på sosialdans på museum i Helsinki. Turen til Helsinki gikk sammen med to ansatte på Scenkonstmuseet i Stockholm i Stockholm og en dansearkivar fra Musikverket. I Helsinki ble vi godt tatt i mot av vertskapet Theatre Museum . Dagen startet med en fin omvisning i lokalene til Theatre Museum i The Cable Factory, det største kultursenteret i Finland,  beliggende i Helsinki sentrum. Her skal de åpne et Dansens hus i 2020, og i den forbindelse ønsker Theatre Museum å motta den nordiske vandreutstillingen om sosialdans på museum som er i planleggingsfasen nå. Scenkonstmuseet, som inkluderer dans som scenekunst i ca en tredjedel av sin permanente utstilling, skal ha et dansens år i 2020 og ønsker en sosialdansutstilling i den forbindelse.

Vandreutstillingen blir et samarbeid mellom Norsk senter for folkemusikk og folkedans, Museene i Sør-Trøndelag, Scenkonstmuseet i Stockholm og Theatre Museum i Helsinki! Her skal noe av innholdet fra Museene danser Trondheim inn i vandreutstillingen, sammen med svensk, finsk og nordisk dansemateriale. Konseptet Museene danser lever videre og videreutvikles i Norden, parallelt med vandreutstillingen som skal gå i Norge fra 2019-2022.

Prosjektet håper å starte i 2019, og med første åpning i Stockholm våren 2020, og i Helsinki våren 2021. Så gjenstår det så se om den vandrer tilbake til Norge i 2022 med mye nytt nordisk innhold å vise fram! Følg med for oppdateringer!

 

En kommentar om “Nordisk vandreutstilling!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s